lördag 23 augusti 2014

Flocken!

Nu har våra hästar fått ytterligare ett par kompisar, och med det kommer vi inte att ta in fler inackorderingar just nu. Det är min vän Maria som har köpt en vallack vid namn Sigur från Askagården, en 7-åring vallack.
Sen har vi Carina som också köpt en ny häst, Soldán från Bromma, 6 år, också vallack! Så nu är flocken komplett, 6 grabbar som går i vår fantastiska skogshage!

Flocken vid vattenhålet
  Alla är islandshästar ( förstås) men väldigt individuella och olika. Jag tänkte ge mej på en första beskrivning av hästarna, få se om jag ändrar uppfattning om någon av dem framöver… Vi börjar med våra egna.
Hrodur,Frodi,Hugrakkur ligger,Sigur,Soldán och Tindur har vakten.
Hrodur-Kung i hagen, regerar överlägset och med bravur. Gör inget i onödan, men läxar absolut upp ungtupparna om de blir för påstridiga. Ständigt uppmärksam på allt, speciellt om det finns en chans att få komma in, han älskar att stå inne i sin box och vill helst inte gå ut alls…Ger gärna sin kompisar ett och annat tjuvnyp, gillar när det vankas bus och upptåg!

Tindur-har alltid varit lite egen…Går sin egen väg, står ofta för sig själv. Är alltid den som springer först om det kommer monster. Undviker bråk, men busar gärna. Vill helst bara vara ifred för att äta. Social och kommer fram och hälsar när han får syn på en.

Hugrakkur-hänger gärna med Frodi, blir mer och mer social. De gånger han går sin väg när vi kommer blir färre och färre.  Gillar att äta och verkar vara lugn och trygg i sin flock. Gnäggar oroligt om någon i flocken hämtas ur hagen.

Frodi- Mysfarbror. Ibland får jag för mej att pojkarna står i kö för att klia/bli kliade av honom. Äldst och störst i flocken. Kommer gärna fram och vänder rumpan till, vill bli kliad. Lugnet själv, stor och trygg.

Sigur-verkar ha en historia…Ibland kommer han fram och hälsar glatt, ibland går han undan snabbt när man kommer. Lite skygg och otroligt känslig, men kommer nog att bli trygg hos oss så småning om. Vissa hästar behöver ju lite mer tid att acklimatisera sig och Sigur är en av dem.
Sigur!
Soldan-Yngst och nyast i flocken. Otroligt social, kommer alltid fram och hälsar eller traskar efter en när man kommer. Verkar lugn och trygg i sig själv. Jag ser honom som Tindur var i början när han kom, ni vet en sån där otroligt jobbig  lillebror som tjatar och tjatar och aldrig ger sig. Men så har han flera märken efter bett från de andra hästarna….
Soldán och Tindur
De verkar trivas tillsammans, har inte varit några större bråk vad jag har märkt. Oftast när vi hämtar Hrodur följer hela flocken med ner till grinden och där stannar de tills han är tillbaka. De väntar troget på sin ledare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar