fredag 1 augusti 2014

Längtar!

Centralhagen,helt fantastisk!
Nu längtar jag efter Hugrakkur, vill bara att han ska komma hem. Hrodur och Tindur går på Tiggeby och vilar upp sej, tillsammans med en nygammal kompis, Frodi,  som ska vara inackorderad hos oss. De känner varandra, har gått på sommarbete i denna fantastiska hage för 2 år sen. De gruffade inte ens när vi släppte ihop dem, men Frodi var så lycklig att få komma tillbaka till Tiggeby igen, det syntes och hördes.  Nu går dem ute dygnet runt,  vi tar bara in dem en stund på dagen om det är varmt, då är det skönt att få komma in i stallet en stund och vila.
Skönt att vila i stora lösdriften!
Vi är försiktiga med betet, släpper på lite i taget!
Katterna är glada!

Tindur och Frodi är svarta, och de har alltid 2 tusen fler flugor och bromsar runt sig, jämfört med Hrodur som är fux. Men stallet är flug -fritt, svalt och skönt.  Vi borstar lite på dem, visiterar och smörjer lite, kanske lite flugspray, sen får de gå ut igen. De får vara hästar bara!
Tindur-nöjd i stallgången

De är trygga i hagen. Ofta hittar vi Tindur längst bort i hagen, alldeles själv. Frodi och Hrodur gillar att hänga ( alla gillar att hänga med Hrodur ) de kliar varandra och står huvud vid svans bredvid varandra och viftar flugor.  Bästa vänner.
Frodi-mysfarbror
De verkar otroligt lugna och tillfreds. När vi åker upp och tittar till dem, kommer de oftast fram och hälsar, eller går med oss ner till lösdriften och står inne en stund. Det kommer bli bra för Hugis när han kommer, att få hänga med dessa lugna och trygga hästar. Hoppas de smittar!!

Tindur vill gärna dricka direkt ur vattenslangen när jag fyller på vatten, men jag får inte spruta kall-vatten på kroppen, då går han. Men rätt in i munnen gillar han, roliga häst! Katterna dricker också ur hästarnas vatten hoar, fast de nästan inte når upp/ner till ytan.
Anders-trivs i hagen
Vi längtar efter flytten också, men nu är det inte långt kvar. Nästa helg flyttar vi verkstaden och i början av augusti själva boningshuset. Någon tid att blogga blir det knappt, men det blir bättre sen när vi är på plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar