söndag 13 september 2015

Tråkiga nyheter!


Vi hade återbesök av veterinär till Frodi och Hugrakkur. Veterinär Eva ( hon som började behandla Hugis innan vet. Chris tog över) kom hit, skönt att få vara hemma, speciellt efter de besked hon hade att komma med...

Tyvärr gick det inte så bra med Frodi. Jeanette har ju satt igång honom jätteförsiktigt efter hans behandlingar i båda frambenen. Han fick ju åka till Equirehab 2 veckor för att gå i skrittmaskin och på vattenband. Han har ju en historik av skador Frodi, jag tror nästan att alla hans ben har blivit behandlade flera gånger. Och när Jeanette väl kommer till ridning, efter de hopplösa skrittrundorna, så har han blivit halt igen. I snart 3 år har hon kämpat med honom, hältor, vila, som leder till övervikt, som leder till hältor osv. Idag blev han utdömd! 
Frodi!
Jätte-tråkigt, men inte helt oväntat. Sista veckan har Jeanette återigen känt att hästen inte går som han ska. Han var halt på båda fram när veterinären kollade. Hon bedövade och böjde igen, då var han bättre. 
Vilar i lösdriften!
Ska man behandla igen eller? När veterinär Eva fick höra hela Frodis historia, om alla gånger han har blivit halt, om alla gånger Jeanette har satt igång honom för att återigen hamna i hältor tog hon det svåra beslutet att döma ut honom.

 Jeanette hade nog varit inne på det, för någonstans på den långa vägen börjar man undra hur mycket man ska orka med?! Hur länge ska man behandla sin häst, hur många veterinärbesök ska man behöva ta? Och hela tiden ha den där gnagande misstanken inom sig att hästen har ont…
I våran trollskog!
Så idag har vi gråtit och känt oss allmänt nere. Även om det är det bästa för Frodi, så sörjer man. Att förlora sin bästa vän är inte kul, och det är en sorgeproscess man går igenom innan man kommer till att börja leta efter en ny häst. 

Jag vet, har gått igenom det två gånger. Och efter den andra hästen hade vi nästan gett upp ridningen. För det tar på krafterna att rehabilitera en häst som aldrig blir bra. 
 Nu får Frodi bara gå i sin älskade hage här på Tiggeby och äta och mysa tills det är dags att gå över till de evigt gröna. Vi skämmer bort honom allt vad vi kan så länge.

Husse vet precis vad Frodi gillar!
Hugrakkur? Jo han såg fin ut, bara att köra på och träna som vanligt. Men lite svårt att glädjas åt det idag...

2 kommentarer:

  1. Oj. Jobbiga saker. Och ja förstår precis hur all vånda känns. Usch, hoppas jag slipper ta ett sånt beslut för Juppe.

    SvaraRadera
  2. Ja, vi hoppas att han ska bli bra igen!!

    SvaraRadera