måndag 21 december 2015

Island del 3


Lördagen började vi med att Katrín visade sin hingst, Dagfári. Oj,oj,oj, vilken häst! Oxå en röding, men vilken utstrålning!!
Hon började med att bara visa hur hon tar honom på ganska kort lina och ber honom böja sig ordentligt i kroppen runt henne. Både i skritt och trav, ibland även galopp. Bytte varv och samma sak där. 
Dagfari!
Hon höll på en stund, sen gick hon och sadlade och började rida. Han såg otroligt mjuk och fin ut. Hon stannade honom med sätet, ökade och minskade skritten med sätet. Ibland stämde hon av att han bar sig genom att föra fram händerna och lösa tyglarna, och han bara gick/töltade på.
Katrín med sin hingst!
Sen visade hon lite tölt, och han var ju otroligt fin!! Han hade en takt av sällan skådat slag, och det såg så otroligt lätt och trevligt ut. 
Hela tiden pratade hon och berättade hur hon brukade göra och tänka i sin ridning. 


Efter en stund sa hon att hon ville visa ökad tölt. Herregud!!! Vilken häst! Han töltade på så det ekade i hela ridhuset, ingen annan häst av dem vi hade ridit hade gett  minsta ljud ifrån sig, men denna lät som ett ånglok kom farandes. Denna kraft, denna power, var bland de häftigaste jag sett. Om jag blev sugen att prova? Både ja och nej. 

I början tyckte jag att Hugrakkur var en naturkraft, en oändlighetsmaskin som bara stampade på i tölten. Men att rida en sån kraftfull häst tar på krafterna. Men Katrín såg helt oberörd ut när hon klev av. Och klart är man (i princip) född på hästryggen så är väl det vardagsmat. 
Jobb på lina!
Fredag kväll ägnade vi oss åt shopping i Sellfoss, jag behövde verkligen ha nya ridbyxor. 2 par blev det, lite träns och tyglar oxå. Sen åkte vi till Eirarbakki och åt den fantastiska hummer-feast menyn på Röda Huset. Bland det godaste jag ätit. För andra gången. Det kommer jag att leva länge på!

2 kommentarer:

  1. Härligt inlägg och roligt, roligt med filmen. Jösses vilken pålle. God jul!

    SvaraRadera
  2. Nu snackar vi tölt!! God Jul på dej oxå!

    SvaraRadera